KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa IV

"ELFY" 5,6 - LATKI

WYCHOWAWCZYNIE:
mgr Agnieszka Janowska
mgr Angelika Dobrzyńska

POMOC NAUCZYCIELA:
p. Bożena Bednarek


Wiersze i piosenki

"Dziękuję, Polsko!"

13 listopada w naszej grupie odbyła się uroczysta akademia  pt.: „Dziękuję, Polsko!”. Z tej okazji wszystkie dzieci przyszły ubrane na galowo i uroczyście świętowały ten wyjątkowy dla Nas – Polaków dzień. Starszaki recytując wierszyki i śpiewając piosenki opowiadały o historii naszego...

Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek

Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek obchodzony jest na całym świecie 5 listopada. Jest to święto wszystkich bajkowych postaci i dobry moment, aby przypomnieć sobie część z nich. Bajki towarzyszą nam od najmłodszych lat, rozweselają i bawią, ale też przekazują ważne prawdy życiowe. W tym dniu przedszkolaki przyszły do ...

Dzień Chłopaka

30 września obchodziliśmy w "Bajkowym Zakątku" Dzień Chłopaka. Z tej okazji nasze dziewczynki przygotowały dla chłopców miłe niespodzianki, m.in kolorowe krawaty i wręczyły upominki. Nie zabrakło też słodkości dla wszystkich dzieci. Dzień upłynął na wspólnej zabawie. Wszystkim chłopcom jeszcze raz składam...

Dzień Przedszkolaka

20 września w całym kraju obchodzony jest Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Z tej okazji na dzieci z "Bajkowego Zakątka" czekało wiele niespodzianek. Były wspólne zabawy, tańce i konkursy. W grupie "Elfów" wszystkim dopisywały humory :)...

Nasze pierwsze kroki w Elfach

Nasze starszaki wykonały już swoje pierwsze kroki w grupie „Elfów". Z dużym  zainteresowaniem przedszkolaki brały  udział  w pierwszych zabawach ze śpiewem, zabawach konstrukcyjnych, zabawach plastycznych oraz zabawach na przedszkolnym placu zabaw. Wierzymy, że ten rok będzie niezwykle cieka...