KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2018/2019

Straż Pożarna w Przedszkolu

14 maja do naszego przedszkola zostali zaproszeni bardzo wyjątkowi goście, a mianowicie gościliśmy strażaków z jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w Grocholicach. W trakcie spotkania dzieci wysłuchały opowieści o trudnej i niebezpiecznej pracy strażaka, dowiedziały się także w jakich okolicznościach można wezw...

Dzień Flagi w Przedszkolu

2 maja obchodzony jest Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. My uczciliśmy nasze barwy ojczyste 30 kwietnia. W tematykę święta wprowadził dzieci, film edukacyjny pn. „Polskie Symbole Narodowe - Polak Mały". Dzieci miały okazję przypomnieć sobie symbole narodowe oraz odśpiewały hymn narodowy. Następnie wszyscy wy...

"Wielkanocne obyczaje" przedstawienie teatralne w wykonaniu grupy tatralnej rodziców i dzieci

W środę przedświąteczną Grupa Teatralna Rodziców wspólnie z wybranymi dziećmi oraz Nadią absolwentką naszego przedszkola przygotowali niespodziankę dla przedszkolaków z "Bajkowego Zakątka" w postaci przedstawienia teatralnego pod tytułem "Wielkanocne obyczaje". Przedstawienie przybliżyło tradycje i...

Międzyprzedszkolny Konkurs Plastyczno-Techniczny

Międzyprzedszkolnego Konkursu Plastycznego „Eko-Zabawka” zorganizowanego przez Przedszkole Samorządowe nr 8 w Bełchatowie oraz Starostwo Powiatowe w Bełchatowie. Celem konkursu było pogłębianie wiedzy na temat zagadnień z zakresu ekologii i ochrony środowiska, promowanie wśród najmłodszych postaw eko...

Konkurs plastyczno-techniczny

W dniu 29 marca został rozstrzygnięty przedszkolny konkurs plastyczno-techniczny "Wiosenny bukiet". Dzieci wraz z rodzicami wykonali przepiękne wiosenne bukiety, które można podziwiać w holu przedszkolnym. Pani Dyrektor Renata Karczewska wraz z Panią Anną Gajdą organizatorem konkursu wręczyły nagrody i upominki ...

"Wiosenne przebudzenie" przedstawienie teatralne w wykonaniu kółka teatralnego dzieci

Z okazji przyjścia wiosny dzieci z kółka teatralnego przygotowały dla przedszkolaków z „Bajkowego Zakątka” przedstawienie pod tytułem „Przebudzenie wiosny”. W tym dniu do przedszkola przybyli również goście, a byli to uczniowie klas „1” i „0” wraz z w...

Powitanie Wiosny

W dniu 21 marca dzieci z naszego przedszkola wzięły udział w tradycyjnym obrzędzie „pożegnania zimy – powitania wiosny”. Przedszkolaki wraz z kukiełką Marzanny spacerowały ulicami Grocholic w kolorowym korowodzie aby powitać nową porę roku – Wiosnę! Dzieci radośnie śpiewały piosenki wiosenne, sk...

Dzień Kobiet

08.03.2019
Dzień Kobiet

Dzień Kobiet

08.03.2019

8 marca to wyjątkowy dzień w roku. Wtedy swoje święto obchodzą wszystkie kobiety, zarówno te duże, jak i te małe. Święto Kobiet, które corocznie obchodzimy w naszym przedszkolu, to doskonały sposób do kształtowania u dzieci nawyku obdarowywania upominkami swoich najbliższych. Z tej okazji grupa &bd...

Bal Karnawałowy Na Pirackiej Wyspie

Karnawał to miła tradycja przepełniona muzyką i zabawą, gdzie ważnym elementem tego okresu są bale karnawałowe. Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, często wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją bardzo lubianą przez dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas. 4...

Spotkanie z Paniami z Klubu Seniora z Grocholic

25 stycznia grupa "Kotki" zaprosiła do naszego przedszkola Panie z Klubu Seniora w Grocholicach. Dzieci zaprezentowały część artystyczną dla Pań z okazji minionego Święta Babci....